Titánium órák

Nemcsak az allergiások számára hasznosak a rendkívül robusztus, mégis páratlanul könnyű titánból készült órák. A legtöbb titánból készült óra első ránézésre nem különbözik a rozsdamentes acélból készült modellektől, de összehasonlíthatatlanul kényelmesebb viseletet biztosítanak.

A titán órák nagyon jó minőségű időmérők, és egyre népszerűbbek. A titán alapanyagot rendkívül nagy stabilitás és viszonylag kis súly jellemzi. A nikkel allergiások számára is üdvözlendő alternatíva. A titán órák rozsdamentes acélra emlékeztető megjelenésükkel nagyon elegánsak, és megjelenésükben alig lehet megkülönböztetni őket a rozsdamentes acélból készült óráktól.

Titán óra

Jó választást jelentenek azon embereknek, akik különleges és első osztályú anyagból készült órát keresnek. Az olyan márkák, mint a Junghans, a Seiko vagy a Citizen már évek óta kínálnak klasszikus fémes szürke titán tokkal rendelkező darabokat.

A titán egy olyan elem, amelyet régóta használnak csúcstechnológiai termékekben, például repülőgépekben, műholdakban és űrhajókban. Ma már a fogyasztási cikkek széles skáláján használják, beleértve az órákat is. Valójában a titán órák annyira népszerűek, hogy az emberek gyakran mondják, hogy „a titán a korrózióállóság, a könnyű súly és a szilárdság tekintetében jobb, mint a rozsdamentes acél”.

Titán Fossil óra

A titán órák előnyei

Könnyű

Egy titánból készült óra 40%-kal könnyebb lehet, mint egy rozsdamentes acélból készült óra. Először talán kicsit megdöbbenhet, hogy egy ilyen könnyű órát hord a csuklóján, különösen, ha nehezebb órákhoz van szokva.

Ellenálló

Bár sokféle anyagot használnak az órák gyártásához, a rozsdamentes acél valószínűleg a legelterjedtebb. De a titániumot is gyakran használják, mivel elég tartós és erős ahhoz, hogy bármilyen igénybevételnek ellenálljon. Ez jelentős különbség a többi óratok anyaghoz képest.

Meleg és kényelmes

A titán meleg és kényelmes viselet még hideg időben is. A titán órát egy strandon töltött nap során is kényelmesen lehet órákon át viselni, bár nem szabad vízben hordani vagy más folyadékoknak kitenni, mert a fém hajlamos a korrózióra.

Hipoallergén

A titán órák felületén egy oxidréteg található, amely nem reagál az emberi testre. Ennek oka, hogy a titánból hiányzik a nikkel, amely a rozsdamentes acélban (316L) található egyik ötvözőelem. Ez teszi a titán órákat hipoallergénné, mivel nem valószínű, hogy nikkelallergiát okoznának.

Titánium tokos óra

Nem rozsdásodik

A titán korrózióálló, így soha nem fog rozsdásodni.Bár a modern acél szintén korrózióálló, és még mindig nem valószínű, hogy a búvárórák anyagaként felülmúlja a titánt, az acélról ismert, hogy idővel korrodálódik. A sós víz nem jelent gondot a titániumóra tulajdonosok számára.

Nem mágnesezhető

Ha az órája gyorsabban jár, mint kellene, talán érdemes megfontolnia egy titánium modell vásárlását. A mechanikus órák hajlamosak a mágnesezettségre, és ha mágnesesek, akkor gyorsan fognak futni. Ezért mindenképpen titán órát vásároljon, ha pontos időmérő órát szeretne.