Termék Kategória

Márka > Christian Dior

Összes kategória

Nálunk biztosan megtalálod a hozzád illőt! Összes termékünk

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A Dior hosszú és illusztris múltra tekint vissza az óragyártás világában, a számlap felőli forgórészeket úgy tervezték, hogy a báli ruhák szoknyáinak suhogását utánozzák. A márka minden bizonnyal az a márka, ahol a divat és az óragyártás keresztezi egymást.

Nem meglepő, hogy a Dior volt az egyik első nagy divatház, amely érdeklődést mutatott a megfelelő óragyártás iránt: 1968-ban a Bulova által Svájcban gyártott női órák kollekcióját dobta piacra; 1975-ben pedig a Black Moon dizájnját a licencvevő Benedom által; egy olyan óragyártó, amely később az LVMH családba került, amikor a Wilmot Group csődbe ment.

Ettől kezdve a vállalat önállóan gyártott órákat La-Chaux-de-Fonds-ban, amihez egy új gyártóüzemet használtak ki. A korai tervek inkább geometrikusak voltak, mint szeszélyes alkotások, amelyekről ma már ismert. Az egyenes vonalak domináltak, és a szíjakon látható minták a számlapokon látható metszéspontok és átlósok kiterjesztései voltak.

Miután a Dior az LVMH tulajdonába került, az óragyártás a divatház üzleti stratégiájának szerves részévé vált. Létrehozta saját fejlesztő és gyártó részlegét – Les Ateliers Horlogers Dior La-Chaux-de-Fonds-ban -, és megkezdte azt az évtizedes folyamatot, amelynek célja, hogy óragyártóként és ne csak egy újabb divatházként, amely órákkal foglalkozik.

A kollekció első darabja a L’étoile volt, amelyet Victoire de Castellane, a Dior finom ékszerekkel foglalkozó részlegének vezetője tervezett. Castellane-t a férfi minták tisztasága inspirálta, de ezt az egyszerűséget női szemüvegen keresztül szűrte meg. Az eredmény egy finom, de nem ultranőies dizájn lett, amely továbbra is a kollekció fontos részét képezi.

2011-ben elindult a Dior VIII, amely azért kapta ezt a nevet, mert a nyolc Dior szerencseszáma volt – Monsieur Dior 1946. október 8-án alapította couture-házát, amely Párizs nyolcadik kerületében található, és első kollekcióját “en huit”-nak nevezte el. A divatszakma esztétikai tudását ötvözte a svájci mechanikus órák esztétikai tudásával.

Ennek a bevezetésnek a részeként Dior együttműködött a Soprod óraműgyártóval és Frédéric Jouvenot órásmesterrel, hogy létrehozzanak egy olyan kollekciót, amelynek a számlap felőli forgórészét a gyémánttól és a tollaktól kezdve a csipkékig, amelyeket csak egy nő tud szőni Franciaországban, mindenféle díszítéssel lehetett ellátni.

Ismerd meg a  hozzád illő órádat a WatchLove-nál! 

Gyors kiszállítás

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint.

Eredeti termékek

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint.

30 napos visszaküldés

Amet minim mollit non deserunt ullamco est sit aliqua dolor do amet sint.