Svájci órák

Svájc még mindig etalonnak számít az óragyártásban. A svájci óra jelzés (Swiss made) a magas minőséget, a legmagasabb szintű designt és presztízst jelentik. A prémium márkák minden évben új mechanikai csodákkal és meghökkentő dizájnnal nyűgözik le az óraimádókat.

Búváróra a Rolextől

Ma a svájci órák világszerte a technikai kifinomultság és a finom időmérők szinonimái. Svájc több mint 200 éve híres az óragyártásáról, amelyet a mechanikai pontosság és a kiváló minőségű kézműves munka jellemez.

Számtalan nemzetközi óramárkában használják a svájci szerkezeteket (pl. ETA) A svájci óra egy igényes férfi egyetlen ékszere lehet, de persze egy hölgy csuklóján is státuszszimbólum és minőségi divatkiegészítő.

A minőségi svájci órák nagyon népszerűek a gyűjtők és az óravilág ínyencei körében, és gyakran még pénzügyi befektetésként is remekül funkcionálnak. A nagy kereslet és a korlátozott kínálat miatt az árak nagyon stabilak, az órák pedig exkluzív ékszert jelentenek viselőjük számára. A svájci gyártású órák iránti rajongás, legyen szó akár rendkívül pontos automata szerkezetű (kronométer), kézi felhúzású vagy kvarc szerkezetű órákról, a mai napig töretlen. A modern technológia, mint például az érintőképernyők és az elektronikus funkciók már régóta részei az olyan márkák repertoárjának, mint a Certina vagy a Tissot.