Ritka gyémántok és meteor darabok? Ezek a világ legdrágább órái

Közismert tény, hogy a karórák státusz szimbólumok, így nem meglepő, hogy jelenleg a világ leggazdagabb emberei birtokolják ezeket a különleges darabokat. De mitől olyan drágák ezek az órák? A speciális alkatrészek, beállítási lehetőségek, a részletes kidolgozás, a nemesfémek használata: arany, platina, és az egyedi díszítőelemek, mint: meteor kőzet, ritka gyémántok, dinoszaurusz csontok egyaránt hozzájárulnak az […]
Drága luxus karóra

márc 5, 2021

Közismert tény, hogy a karórák státusz szimbólumok, így nem meglepő, hogy jelenleg a világ leggazdagabb emberei birtokolják ezeket a különleges darabokat.

De mitől olyan drágák ezek az órák?

A speciális alkatrészek, beállítási lehetőségek, a részletes kidolgozás, a nemesfémek használata: arany, platina, és az egyedi díszítőelemek, mint: meteor kőzet, ritka gyémántok, dinoszaurusz csontok egyaránt hozzájárulnak az óraszerkezetek magas árához.

Íme 2019-ben a világ 10 legdrágább órája.

 

1. Graff Diamonds: Hallucinations – A világ legdrágább órája

 

A Graff, Hallucináció névre hallgató órája lett a legdrágább darab a világon 2019-ben, a maga 55 millió dolláris árával.

Ez az óra garantáltan a legértékesebb időmérő, amit valaha készítettek!

A hihetetlen érték 110 karátos – valóban ritka és színes – gyémántból származik, amelyet egy platina karkötőbe helyeztek. Az adott órához használt színes kövek „Fancy” -nek minősülnek, ami egy színvonalas kategóriának számít a gyémántok világában. Az óraszerkezeten a drágakőcsomó közepén látható egy apró kvarc tárcsa, rózsaszínű gyémántokkal keretezve.

Laurence Graff a következőképpen nyilatkozott az óráról: „A Graff-hallucináció egy szobrászati remekmű, a színes gyémántok csodájának ünnepe. Sok éven át gondolkodtam egy valóban figyelemre méltó óra létrehozásáról, amely szemlélteti a drágakövek iránti szenvedélyünket. A hallucináció valósággá tette a gyémántokkal kapcsolatos álmomat.”

 

2. Graff Diamonds – The Fascination

 

A második legértékesebb órát is drágakövekkel díszítették. Az óra 152,96 karátos fehér gyémántból áll. A középen ízlésesen kivágott, rendkívül ritka kővel ékesítették, amely egy 38,13 karátos D osztályú hibátlan körte alakú gyémánt.

Laurence Graff, a Graff Diamonds alapítója és elnöke szerint: „A Fascination kiváló darab, gondosan kialakított óra, viselése varázslatos megjelenést kölcsönöz a kezednek.”

 

3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette, a történelmi zsebóra

 

A Breguet Grande Complication Marie-Antoinette a legdrágább zsebóra a világon, az ára mintegy 30 millió dollár!

Az órának elképesztő történelmi értéke van, ugyanis a kidolgozása egészen 1782-re nyúlik vissza, amikor Abraham-Louis Breguet megkezdte vele a munkálatokat. A végső kidolgozást fia folytatta, és 1827-ben adta át a végleges verziót, 4 évvel apja halála után.

Az eredmény egy csodálatos formatervezés, kibővített technológiával. Arannyal borított, s bonyolult mechanizmusú. Tartalmaz minden olyan funkciót, amely megvalósítása akkoriban lehetséges volt.

Az órát az 1900-as évek végén ellopták, majd csak 2007-ben leltek rá. Jelenleg az L.A. Mayer múzeumban őrzik, így akár élőben is láthatod, ha éppen a környéken tartózkodsz.

Marie antoinette óra

4. Chopard 201 CARAT karóra

 

A 874 darab ritka gyémánttal rendelkező Chopard egy 201 karátos karóra, mely sokáig a világ legdrágább órájának számított, és továbbra is a piac 3. legmagasabb áru darabja!

Nagyon pici kijelzővel rendelkezik, de a széles gyémánt választék kárpótol minket minden hiányosságért. Egyaránt tartalmaz szív- körte- és kör alakú drágaköveket.

 

5. Patek Philippe – Henry Graves – zsebóra

 

Ezt az értékes zsebórát 1999-ben 11 millió dollárért adták el. A tavalyi évben újra eladásra bocsátották, és ismét rekord áron kelt el, pontosan 24 millió dollárért.

Személyében, talán a világ egyik legbonyolultabb, legösszetettebb zsebórájáról beszélhetünk. Több, mint 24 funkcióval ruházták fel, és 18 karátos aranyból készítették el tervezői.

Patek Philippe

6. Jacob & Co. “Billionaire” óra

 

Ez az ékes óraszerkezet már talán kicsit el vesztette karóra mivoltát. Ugyanis leginkább egy koronához lehetne hasonlít.

Ettől függetlenül, a Jacob & Co „milliárdos” karóra minden bizonnyal a világ egyik legszebb órája. 260 karátos, 19 díszítőelemmel rendelkezik, ragyogó smaragd csiszolt gyémánttal ékesített, a mechanizmusa pedig mintegy 167 alkatrészt tartalmaz.

 

7. Patek Philippe karóra

 

2016. november közepén a Phillips in Association of Bacs & Russo együttesével a Genfi karóra-aukción négy hihetetlenül ritka Patek Philippe karóra került értékesítésre, melyet mintegy 11,002,000 svájci frankért adták el, (ez körülbelül 11,136,642 dollárt tesz ki).

Magas értéküket a sorozatszám mellett a rozsdamentes acél burkolat, a sárga és rózsa (rose gold) arany határozza meg számottevően.

 

8. Vacheron Constantin 57260 – komplex zsebóra

 

Vacheron Constantin megalkotta a létező legbonyolultabb zsebórát.

Egy meglehetősen új találmányról beszélünk, mintegy 57 funkcióval és 2800 alkatrésszel. Az alkotóelemeket pedig egy 18 karátos fehérarany tokba integrálták. Több mint nyolc év alatt sikerült megtervezni és elkészíteni három gyártócsapatnak a 2800 komponensű 57260 névre hallgató készüléket.

Az eladási árát 5-10 millió dollárra tippelték, végül egy magánvásárló 8 millió dollárért jutott hozzá.

 

9. Hublot-Big Bang karóra

 

A Big Bang megalkotása egy teljes évet vett igénybe, a gyémántok beszerzése miatt a föld különböző pontjairól. Végezetül, egész pontosan 1280 gyémánttal díszítették az óraszerkezetet, amelyek mindegyike legalább 3 karátos.
Minden egyes követ egy neves New York-i ékszerész csiszolt, illetve vágott méretre, annak érdekében, hogy mindegyik azonos megjelenést biztosítson.

Valószínűleg most Te is azon gondolkodhatsz, hogy vajon ki költene 5 millió dollárt egy ilyen modernizált gyémánt karórára?

Például a híres énekesnő, Beyonce Knowles, aki a férje, Jay-Z születésnapjára vásárolta meg ezt az egyedi órát.

Hublot Big Bang

10. Louis Moinet Meteoris óra

 

A világ egyik legkülönlegesebb órái a Louis Moinet Meteoris kollekció szereplői, melyek elképesztően ritka meteor darabokat tartalmaznak.

Bár nem tartoznak kimagaslóan a világ legdrágább órái közé, Véleményünk szerint ezek a speciális szerkentyűk, a különleges díszítőelemek révén méltók arra, hogy szerepeljenek az exkluzív listánkon.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben
Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben

A karórák soha nem mennek kik a divatból, és mindig is népszerűek voltak a keresőmotorokban. Ma is rengeteg ember keres karórákat online, de mi pontosan az, amire a legtöbben kíváncsiak? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely karórákra keresnek a legtöbben a keresőkben....

Mi az a GMT óra?
Mi az a GMT óra?

A GMT hasznos komplikáció az utazók, a nemzetközi vállalkozások és a külföldön élő családtagok számára. A komplikáció rendkívül népszerű, és minden márkában és modellben megtalálható. A GMT más, mint a második időzóna. Ismerje meg a különbségeket és a GMT funkció...

Írj nekünk!

Karóra márkáink

Karórák

Anne Klein
Bering
Casio
Citizen
Diesel
DKNY
Emporio Armani
Festina
Fossil
Hamilton
Invicta
Orient
Police
Seiko
Skagen
Timex
Tissot
Tommy Hilfiger
Victorinox
Zeppelin