quartz órák

A quartz órák feltalálásuk után forradalmat hoztak az órák világába, és a mai napig is nagyon népszerűnek számítanak. A kvarc szerkezetek pontosak, strapabíróak, olcsók és kis méretűek. A mechanikus órák rajongói olykor lenézik őket, de kiváló minőségű technológiát jelentenek. Számos neves svájci óramárka is saját kvarc szerkezeteket használ. Rendkívül alkalmasak a mindennapi használatra, és különböző innovatív funkciókkal is bírnak.

A kvarcórák a világon a legszélesebb körben használt karórák. Ezek nagyon megbízható időmérők, amelyek mozgását elektromechanikus vagy teljesen elektronikus energia hajtja.

Oszcilláló kvarckristályok működtetik őket, amelynek magas frekvenciája különösen nagy pontosságot tesz lehetővé. A legtöbb kvarcóra elemmel működik, de vannak olyan modellek is, amelyek napelemmel töltődnek. Ez nagyon környezetbarát technológia, mivel szükségtelenné teszi a rendszeres elemcseréket. A japán cégek, például a Citizen, a Seiko és a Casio piacvezetők a kvarcórák területén.

A márkák különböző modelljei az időkijelző funkció mellett olyan innovatív fejlesztésekkel rendelkeznek, mint az érintőképernyős kijelzők, a GPS rádióvezérlésű órák, a rádióvezérlésű órák vagy akár az elegáns svájci kvarcórák.