Okosórák

A kezünkön hordott, óra formájú miniszámítógépek a legkülönfélébb funkciókkal rendelkezhetnek. A pulzusunkat is meg lehet mérni velük, és az idők, a távolságok, sőt egyes esetekben a magasságot is megmérhetjük általuk.

Az okosórák a karórák következő generációját jelentik, mivel szinkronizálhatjuk őket az okostelefonunkkal, majd megjeleníthetik a telefon értesítéseit.

Olyan hasznos funkciók segítségével, mint például az emlékeztetés, értesítések fogadása vagy a tevékenységfelismerés, minden fontos információt leolvashatunk ezekről a karórákról. Egy megfelelő alkalmazáson keresztül, amely könnyen telepíthető mind az Android, mind az iPhone operációs rendszerekre, a rögzített adatokat pontosan elemezni tudjuk és nyomon tudjuk követni a Bluetooth kapcsolat segítségével.

Az elterjedt okosórákon kívül léteznek olyan típusok is, amik nem rendelkeznek érintőképernyővel, hanem hagyományos analóg számlapon mutatják az idő múlását. A klasszikus karóra kinézet mellett rendelkeznek bizonyos okos funkciókkal is, amiket általában csak valamilyen okos eszközhöz kapcsolva tudnak megmutatni nekünk.