Oldal kiválasztása

Kronográf

A kronográf órák még napjainkban is igazi technikai bravúrnak számítottak, mivel egy olyan szerkezet van bennük, amivel az időmérést az óra megállítása nélkül is meg lehet állítani. Ezek az órák nem csak a technika iránt érdeklődőknek tetszenek. Vonzó formatervezésükkel és finom kivitelezésükkel is sok óraszerető szivet rabul ejtenek.

A kronográfok stopperóra funkcióval ellátott karórák, így ideálisak minden olyan alkalomra, amikor meg kell állítani az időt. A név a görög “chronos” (idő) és “grapho” (írás) szavakból származik, ami így együtt stopperórát jelent.

Ezenkívül óra-, perc- és másodpercmutatóval is rendelkeznek, amelyek a számlapon lévő segédszámlapokon jelennek meg. A kronográf funkciókat jellemzően a koronától balra és jobbra elhelyezkedő két nyomógombbal lehet működteti. A technikai megoldástól függően, egy perctől, tizenkét óráig terjedő időtartamot mérhetünk velük. A hölgyeknek és uraknak szánt modellek számtalan formában és színben léteznek, és az exkluzív óramárkák széles választékot kínálnak.