Fa órák

Az innovatív, fából készült órák igazi divattárgynak számítanak. A természetes anyagból készült fa minden órának egyedi megjelenést kölcsönöz, és egyben a fenntarthatóság eszméjét is hirdeti.

Fa karóra

Miért szertjük a női és férfi fa karórákat?

A fa a legtöbb ember számára a természetet testesíti meg. Aki ránéz, azonnal a fákra és erdőkre asszociál. Az órák világában a faórák egyre inkább elterjedőben vannak, és stílusos ékszerként funkcionálhatnak bármelyik csuklón.

Ezen órák időtlen és természetes dizájnja üdítő különlegességet képvisel a hagyományos időmérőkhöz képest. A fa egyedi szerkezete és mintázata minden egyes órát egyedivé tesz.  A fából készült órák nemcsak stílusosak, hanem környezetbarátak is. Az anyag feldolgozása során következetes figyelmet fordítanak földünk erőforrásainak megőrzésére. Annak érdekében, hogy az órák pontosan és precízen működjenek, általában quartz szerkezet van bennük, amely elemmel működik. A megfizethető ár, megkönnyíti a döntést az alternatíva mellett, és így te is kiveheted a részed a természet megőrzéséből, és vásárlásoddal tehetsz valamit a környezetünkért.

A fából készült órák az utóbbi időben nagyon népszerűek lettek. Az emberek szeretik viselni őket, mert vonzóak és kényelmesek. Amikor a divatbefolyásolók elkezdték felkarolni a fából készült órák trendjét, az emberek követték őket. Néhány ok, amiért az emberek szeretik a fából készült órákat: környezetbarátok, stílusosak és fenntarthatóak. Ha érdekli a faóra vásárlása, olvasson tovább, hogy többet megtudjon a jellemzőikről és előnyeikről!

A fa kihívást jelentő anyag, mivel nagymértékben tágul és összehúzódik a hideg és a meleg hatására, és a kikeményedési folyamat során mikrorepedések keletkezhetnek benne. Manapság a legtöbb fát kemencében dolgozzák fel, ami több mikrotörést okoz, de nem befolyásolja a szerkezeti integritását. Még így is problémásak lehetnek ezek a mikrotörések egy ilyen kis méretű fa esetében.

Így készülnek a minőségi fa karórák

A gyártók többféle fafajtát használnak, többek között rózsafát, szantálfát, diót, akácot, juhart, olajbogyót, bambuszt és lilaszívet. Sok különböző országból származó beszállítókkal dolgoznak együtt, hogy megtalálják az egyes fajok legjobb mintáit. A prémium gyártók minden egyes darabot egyedileg választanak ki prémium minőségű, csomómentes keményfa alapanyagokból. Minden egyes darabot keménységvizsgálatnak is alávetnek, hogy biztosítsák, hogy nyomás alatt nem törik össze.

A fából készült óratokokat szerencsés esetben többszörösen kezelik, hogy a fa semmilyen hatással ne legyen az óra teljesítményére. A fát először kifaragják egy tömbből, majd ultrafinom csiszolópapírral simára csiszolják. A darabokat addig csiszolják, amíg olyan simák nem lesznek, mint a fémből készült tokok. Ez biztosítja, hogy a fa egyenetlenségei nem befolyásolják az óra kinézetét és működését.

Ha szokatlan órát keresel, és egyúttal valami jót is szeretnél tenni, a fából készült órák pont megfelelőek lesznek számodra.