Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben

A karórák soha nem mennek kik a divatból, és mindig is népszerűek voltak a keresőmotorokban. Ma is rengeteg ember keres karórákat online, de mi pontosan az, amire a legtöbben kíváncsiak? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely karórákra keresnek a legtöbben a keresőkben. Ha te is érdeklődsz a karórák iránt, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogy milyen […]
Sportos óra fém szíjjon

márc 12, 2024

A karórák soha nem mennek kik a divatból, és mindig is népszerűek voltak a keresőmotorokban. Ma is rengeteg ember keres karórákat online, de mi pontosan az, amire a legtöbben kíváncsiak?

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely karórákra keresnek a legtöbben a keresőkben. Ha te is érdeklődsz a karórák iránt, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hogy milyen karórák a legnépszerűbbek, akkor ez a cikk pont neked való!

Órákra vonatkozó Google keresések általánosságban

A Google keresőmotorban a legnépszerűbb keresések az „óra” és a „karóra” kifejezések, amikre havonta átlagosan 9,2 ezer, illetve 5,2 ezer alkalommal keresnek rá. Ezeket követi a „férfi karóra” és a „női karóra” kifejezés, amikre havonta átlagosan 9,6 ezer, illetve 6,4 ezer alkalommal keresnek. Ezentúl még havi 1,4 ezren keresnek gyerek karórára.

Ezek a keresési mennyiségek mutatják, hogy a karórák iránt nagy az érdeklődés a keresőkben, és hogy bár a férfi és női karórák egyaránt népszerűek, több férfi karórára keresnek az emberek, mint nőire.

A legnépszerűbb óramárka: Casio

A Google keresőmotorban a „Casio” kifejezésre havonta átlagosan 9,2 ezer alkalommal kerestek rá, míg a „Casio óra” kifejezésre havonta átlagosan 6,2 ezer alkalommal. Ez mutatja, hogy a Casio a legkeresettebb óramárka a Google-ben a magyarok között.

Ezek a keresési mennyiségek összeadva “csak” havi 15.000-es keresést adnak ki, de ezeken túl számos konkrét márkára érkező keresés érkezik. Nézzünk pár példát:

 • casio g shock: 5,2 ezer
 • casio edifice: 2,8 ezer
 • casio tiffany blue: 2,3 ezer
 • casio mtp: 1,6 ezer
 • casio ltp e117: 1,2 ezer

A Casio óramárka a japán Casio Computer Co., Ltd. cég által gyártott és forgalmazott óramárka. Kashio Seisakujo néven 1946-ban alapították, de csak 1957-től működtek Casio Computer Co., Ltd.-ként. A kezdetektől foglalkoztak elektronikus eszközök gyártásával, beleértve a számológépeket, szintetizátorokat, kamerákat és pénztárgépeket. Az 1970-es években kezdtek el órákat gyártani, és hamarosan a Casio óra egyik legnépszerűbb márkává vált.

A Casio óra népszerűsége valószínűleg nem csak a minőségének és a tervezésének köszönhető, hanem a kedvező árának is. A Casio órák árai a megfizethető és a középkategóriás kategóriák között mozognak, így a legtöbb ember számára könnyen elérhetőek.

A következő nagyágyú: Seiko

A Google keresőmotorban a „Seiko” kifejezésre havonta átlagosan 5,3 ezer alkalommal kerestek rá, míg a „Seiko óra” kifejezésre havonta átlagosan 3 ezer alkalommal. Ez mutatja, hogy a Seiko a második legkeresettebb óramárka a keresőkben.

A Seiko óramárka a japán Seiko Group Corporation által gyártott és forgalmazott óramárka. A céget 1881-ben alapították, és a kezdetektől órák kereskedésével foglalkoztak, de első saját órájukat csak 1895-ben készítették el.

A Seiko esetében is megfigyelhető, hogy nagyon sok a típusra vonatkozó keresés, íme néhány példa:

 • seiko 5: 1,8 ezer
 • seiko pressage: 1,3 ezer
 • seiko boutique: 1,2 ezer
 • seiko prospex: 1,0 ezer
 • grand seiko: 1,0 ezer

A legnépszerűbb luxusmárka: Rolex

A Rolex óramárka a svájci Rolex SA által gyártott és forgalmazott luxusóramárka. A céget 1905-ben alapították, és a kezdetektől foglalkoztak luxusórák gyártásával.

Az Ahrefs mérései szerint a “rolex” kifejezésre 8,9 ezren, a “rolex óra” kulcsszóra pedig 4,5 ezren keresnek havonta.

További érdekes kulcsszavak és havi keresési mennyiségek:

 • rolex daytona: 1,8 ezer
 • rolex submariner: 1,6 ezer
 • rolex datesust: 1,1 ezer

További népszerű órák a Google-ben

A végére még megemlítjük azokat az órákat, amelyekre havi szinten kiemelkedő mennyiségű keresés indul. Továbbra sem feledjük, hogy ezeken túl rengeteg konkrét típusra érkező keresés is vonatkozik az egyes óramárkákra.

A lista:

 • breitling óra: 1,7 ezer
 • breitling: 3,7 ezer
 • michael kors óra: 3,3 ezer
 • zeppelin óra: 2,9 ezer
 • tommy hilfiger óra: 2,7 ezer
 • omega óra: 2,1 ezer
 • daniel klein óra: 1,8 ezer
 • daniel klein: 1,2 ezer
 • cartier óra: 1,4 ezer
 • vostok óra: 1,3 ezer

Hogyan készült a kutatás?

A fenti kutatás az Ahrefs eszköz segítségével készült. Az Ahrefs egy keresőoptimalizálási eszköz, amely lehetővé teszi a kulcsszavak keresési mennyiségének és egyéb SEO szempontokból fontos tényezők vizsgálatát.

A kutatás során a magyar területre vonatkozó adatokat néztük 1 hónapos időintervallumban. A kutatás csak a Google keresőre terjed ki, mivel ez a legnépszerűbb keresőmotor hazánkban.

A kutatás eredményei alapján ezen cikkben tárgyaltuk a legkeresettebb karórákat és márkákat. A cikk célja, hogy segítsen az olvasóknak megérteni, mely karórákra van a legnagyobb kereslet a keresőkben, és hogy miért épp ezek a legnépszerűbbek, illetve segítsen a karórákkal foglalkozó cégeknek jobban megérteni, hogy mire van igény a vásárlók részéről.

A cikk, valamint a kutatás szerzője a linkcsomag.hu, keresőoptimalizálással foglalkozó weboldal tulajdonosa, Cellár László.

Kép: Pexels

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Mi az a GMT óra?
Mi az a GMT óra?

A GMT hasznos komplikáció az utazók, a nemzetközi vállalkozások és a külföldön élő családtagok számára. A komplikáció rendkívül népszerű, és minden márkában és modellben megtalálható. A GMT más, mint a második időzóna. Ismerje meg a különbségeket és a GMT funkció...

Tudtad? Ezek a karóra fő részei
Tudtad? Ezek a karóra fő részei

Te is vágysz egy igényes, egyedi karórára, mely a lehető legerőteljesebben tükrözi személyiségedet? Azonban nem tudod, hogy még is milyen kritériumok alapján válassz? Nos, ebben az esetben a legjobb helyen jársz. Az alábbi cikkünkben részletesen ismertetni fogjuk,...

Írj nekünk!

Karóra márkáink

Karórák

Anne Klein
Bering
Casio
Citizen
Diesel
DKNY
Emporio Armani
Festina
Fossil
Hamilton
Invicta
Orient
Police
Seiko
Skagen
Timex
Tissot
Tommy Hilfiger
Victorinox
Zeppelin