Ezek a legismertebb luxus karóra márkák a világon – De vajon miért?

A luxusórák egyértelműen a komoly üzletemberek, valamint a felső osztály kötelező kiegészítő darabjai. Azonban, még a legszínvonalasabb egyedek között is fellelhető az órapiac domináns alfa-ragadozója. A legkedveltebb svájci luxus óramárkák Jelenleg a Rolex, az Omega, a Breitling, az IWC, valamint az Officine Panerai vezet torony magasan a gyűjtők körében. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy miért is olyan […]
Luxus órák

márc 5, 2021

A luxusórák egyértelműen a komoly üzletemberek, valamint a felső osztály kötelező kiegészítő darabjai. Azonban, még a legszínvonalasabb egyedek között is fellelhető az órapiac domináns alfa-ragadozója.

A legkedveltebb svájci luxus óramárkák

Jelenleg a Rolex, az Omega, a Breitling, az IWC, valamint az Officine Panerai vezet torony magasan a gyűjtők körében. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy miért is olyan populárisak, s milyen egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek az említett luxusmárkák modelljei.

 

Rolex, a luxus királya

 

A Rolex, maga a luxusóra márkanév, amely túlmutat mindenen, és mágneses vonzással bővíti évről évre az óraviselők csoportját.

A márkanév kifejezetten népszerű, a Rolex-et még az is ismeri, aki nincs otthon a luxuskarórák világában. A cég fenomenális éves termelése (800 000 – 1 000 000 darabszám) sem elegendő ahhoz, hogy kielégítse a piaci igényeket.

Míg a többi óragyártó készlete többlettel rendelkezik az évi kimutatások szerint, a Rolex maximális eladási számmal zárja az éveket. Az órák iránti kielégíthetetlen kereslet pedig nem az új modellek egyedi formatervezéséből, és a drámaian új designból ered.

Ugyanis a cég viszonylag ragaszkodik az eredeti, klasszikus megjelenéshez.

Sokan azt gondolták, hogy a vállalat előbb-utóbb nem lesz fejlődőképes, hiszen nem gyárt új, innovatív darabokat, mely hozzáállásból kifolyólag könnyedén elévülhet, kimehet majd a divatból.

A Rolex márka viszont köszöni szépen, jól van, sőt, egy betonbiztos alapon nyugszik. Az emberek pedig leginkább, talán épp a hamisíthatatlan, hagyományos stílusa miatt kedvelik annyira.

Rolex óra

Omega, a fogyasztók és James Bond kedvence

 

Az Omega egy vonzó alternatívát kínál, miközben a Rolex-hez hasonló, megbízható vásárlói bázis jellemzi, ezáltal a fogyasztói igények kielégítésének szempontjából a második helyen áll.

Az Omega és a Rolex közötti versengés egészen az 1910-es évig nyúlik vissza. A társaság két leghíresebb modellje, a Speedmaster Professional Moonwatch kronográf, valamint a Seamaster merülési órák családja, az elit karórák legnépszerűbb modelljei közé tartoznak.

Az 1960-as évek közepétől kezdődően az Omega Speedmaster Professional „Moonwatch” az egyik legismertebb és legkeresettebb luxusórává nőtte ki magát, melyet az Apollo 11-es holdra szállás alkalmával is viselt a legénység. Napjainkba azon, elképesztően szűk óra család tagja, akiket a NASA űrrepülésekhez alkalmasnak minősített.

A Rolex általános stratégiájával párhuzamosan, az Omega is úgy döntött, hogy minimalizálja a Moonwatch tervezési változtatásait, így egy 30 évvel ezelőtti darab is hasonló megjelenést nyújt, mint a mostani.

A cég Seamaster modellcsaládja, széleskörű óraház kínálata, fémkonstrukciója, technológiai sokszínűsége szintén aratott a búvárórák világában. A kollekció magába foglalja a sokoldalú Aqua Terra modelleket, a megfizethető Professional 300M típust, (ez a későbbiekben „Bond” néven ismert) és a deluxe Planet Ocean sorozatot.

A 007-es ügynök az 1995-es „Goldeneye” óta minden filmben különféle Seamasters-t viselt. Ez nagy mérföldkő volt a cég életében, mely jelentősen megnövelte az Omega órák rajongóinak számát. Népszerűsége azóta is töretlen.

Omega óra

Breitling órák

 

A Breitling órák a modern kor hősei. A Rolex-től és az Omega-tól eltérően ez a cég nem volt nemzetközi márka az 1950-es, 60-as, 70-es és 80-as években.

A Breitling közelmúltbeli megjelenése, majd pedig alkalmi túltermelése segít megmagyarázni azt, hogy miért nem azonos a Rolex, vagy az Omega márkaértékével. Ellenben modern hagyománya van a sportórák gyártásában.

A luxusóra-piacon acél kivitelezésű sportóráival hódít, de pilótaóráiról is ismert.
Természetesen modern kollekciót alakított ki a búvárórákkal, hogy kihívást jelentsen a Rolex , iletve az Omega számára. Míg a Rolexnak a Submariner, az Omega-nak a Moonwatch, addig a Breitlingnek a Navitimer óra lett a legfőbb ikonja.

A Navitimer, a cég legkeresettebb luxusóra modellje a Chronomat és a Superocean Heritage családból származik. A Chronomat kronográf, amelyet modern formájában 1984-ben adtak ki, azóta ez a legkiemelkedőbb Breitling modellcsalád. A 2008-ban megjelenő Superocean Heritage kollekció pedig a Breitling jelenlegi legkelendőbb vonalát képviseli.

Breitling óra

A hiteles stílus képviselője: IWC karórák

 

A Schaffhauseni IWC márka az 1990-es években került be a köztudatba. Az IWC termékkollekciója változatosabb a korábbi három márkánál. A kínált stílusokból adódóan pedig az árak is szélesebb tartományban mozognak.

Továbbra is a legkeresettebb márkák közé tartozik. Az acél szerkezetű Pilot órákkal, az Aquatimer modellekkel, továbbá a portugál ruha órákkal rendkívüli módon belopta magát az óragyűjtők szívébe.

A jelenlegi luxusóra-piacon a történelem ihlette óráknak komoly előnye van a fogyasztói kereslet szempontjából. Sajnos az IWC legtöbb órájának formatervezése évente megváltozik, és indokolatlanul is az aktuális divatra támaszkodik.

Ezzel szemben az IWC Pilot családja, valódi történelem, és hitelesség, mely által a sportóra-gyűjtők teljes márkahűséget tanúsítanak, avagy nem tartanak sem a véletlenszerű elavulástól, sem pedig az igénytelen stílus formálástól.

IWC óra

Panerai órák: Ha igazi, patinás hangulatra vágysz!

 

A Panerai órái a legkiválóbbak a történelem, de akár még a sportórák szerelmeseinek is.
1936-tól az 1980-as évekig csupán kezdetleges karóra modelleket kínáltak az olasz haditengerészetnek, míg a modern karórájuk 1993 óta létezik a polgári luxusterületen.

1997 óta a Panerai márka a svájci luxus nagyvállalat, a Compagnie Financière Richemont SA tulajdonában áll. Ekkor a speciális kiadásainak, a történelem ihlette modelleknek, valamint a kifinomult dobozos kiegészítőknek köszönhetően az óragyűjtők érdeklődésének tárgya lett.

A Panerai órák különleges exkluzivitását egyrészt a speciális fémek: tantál, bronz használata alapozza meg. A gondos alapanyag választás, valamint az egyedi tokkal és tárcsával rendelkező szerkezetek kiváló ár-érték arányt kínálnak a nyitott szemléletű gyűjtők számára.

Két fő modellcsaládot fednek le: ez a Radiomir és a Luminor.

A Luminort könnyebben felismerik, és nagyobb érdeklődést tanúsítanak iránta a fogyasztók, mint a Radiomir karórák iránt. A Luminor modelleket egy félhold alakú koronavédő határozza meg, amely magas fokú biztonságot nyújt a víz behatolásával szemben.

Az 1990-es évek közepén és végén, ezeket az órákat olyan filmsztárok használták, mint Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger, mely által robbanás szerűen megugrott a kereslet a Luminor modellek iránt.

Panerai óra

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben
Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben

A karórák soha nem mennek kik a divatból, és mindig is népszerűek voltak a keresőmotorokban. Ma is rengeteg ember keres karórákat online, de mi pontosan az, amire a legtöbben kíváncsiak? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely karórákra keresnek a legtöbben a keresőkben....

Mi az a GMT óra?
Mi az a GMT óra?

A GMT hasznos komplikáció az utazók, a nemzetközi vállalkozások és a külföldön élő családtagok számára. A komplikáció rendkívül népszerű, és minden márkában és modellben megtalálható. A GMT más, mint a második időzóna. Ismerje meg a különbségeket és a GMT funkció...

Írj nekünk!

Karóra márkáink

Karórák

Anne Klein
Bering
Casio
Citizen
Diesel
DKNY
Emporio Armani
Festina
Fossil
Hamilton
Invicta
Orient
Police
Seiko
Skagen
Timex
Tissot
Tommy Hilfiger
Victorinox
Zeppelin