Oldal kiválasztása

Búvárórák

A búvárórák legfőbb sajátosságai a fokozott vízállóság, a strapabíró anyaghasználat, a számlap jó olvashatósága akár sötétben is. A komolyabb, minőségibb darabok nyomás és mélységmérő funkcióval is rendelkeznek. A merülési idő beállítására rendszerint egy forgatható lünetta szolgál. Persze sokan nem búvárkodási célból vásárolnak búvárórát, hanem mert egyszerűen csak jól néznek ki.

A búvárórák nagyon különlegesek. A merülés szerelmeseinek, a technológia iránt érdeklődőknek, vagy egyszerűen csak az ilyen stílust keresőknek megfelelő.

Egy igazi búváróra legfontosabb jellemzője a vízállóság, amely legalább 200 méter kell hogy legyen, mert ez garantálja, hogy a víz ne tudjon behatolni az óratokba. Egyes modellek mélységmérővel is fel vannak szerelve, hogy meg tudjuk határozni a pontos mélységet merülés közben. Ezeknek az óráknak jellemzően csak egy irányban forgatható lünettája van, így a merülési időt nem lehet véletlenül hosszabbra állítani. Ez egy vészhelyzetben létfontosságú lehet a búvárok számára.

Az ilyen órák kialakítása jellemzően inkább sportosnak mondható, és általában szilikon vagy fém szíj van rajtuk. Nagyon sok gyártó készít búvárórát, köztük olyan első osztályú márkák, mint a Citizen, Tissot,  Oris vagy a Seiko.