Ízlések, és pofonok… Vághatnánk rá egyszerűen, de a kérdés mégsem ilyen egyszerű.

Modern kinézetű karóra

Egy óra megjelenését alapvetően meghatározza a számlapja. Ha csak a funkciót tartjuk szem előtt, a leolvashatóság mindenképp a legfontosabb jellemzője ennek az alkatrésznek. Ehhez persze a komponensek harmóniájára van szükség. A mutatók, a jelzések, az esti láthatóság és persze szín mindenképp fontos.

Az órának passzolnia kell a viselője ötözködéséhez. Mivel egy divatos kiegészítőről lévén szó, ezt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha valamilyen hagyományos szín ellett döntünk, azzal nagy mértékben segítjük a variálhatóságot, míg ha nem áll tőlünk teljesen távol az exhibicionizmus, egy extravagáns színű darab is megfelelő lehet. Egy ilyen darab, markánsá teheti a kis ketyegőnket.

Apropó, kis ketyegő… az óratok formálya, mérete megszabja a benne lévő számlap kiterjedését. A ma oly divatos nagy méreteknél persze sokkal egyszerűbb megoldani, hogy a pontos idő könnyen leolvasható legyen.

És most vissza a színekhez: A világosabb árnyalatok egy nyári outfit szerves részét képezhetik. Egy rómozott tokkal, rakott számokkal, és sötétebb mutatókkal könnyen megoldható vele az olvashatóság és a jó megjelenés.

A fekete számlapú órákat sem kell persze elvetnünk. Komolyabb, business megjelenéshez, öltönyhöz, zakóhoz ideális.

A színek itt is vidámságot kölcsönöznek a viselőlyének. A legnagyobb óramárkák is előszeretettel használják a piros, pink, élénkzőld, tengerészkék, vagy épp a lila színt a ketyegők változatosabbá tételére.

Nincs más teendőnk tehát, mint kedvünkre válogatni a felhozatalból. Nem kétséges, hogy a kínálat szélessége mindenkit ki kell hogy elégítsen. A hagyományos darabok kedvelőit, és az egyedire, a megjegyezhetőre utazókat egyaránt.