A legjobb karóra viselési tippek! – Te hogyan hordod az órát?

A karóra, maga az elegancia megtestesítője. Egy tökéletes remekmű, mely egyedi külső megjelenést kölcsönöz, így ez által Te is jobban érezheted magad a bőrödben. Mint tudjuk, A 21. század modern karórái, nagyfokú szabadságot biztosítanak viselőiknek. Ma már nem követelmény a szigorú viselési etikett betartása, így lehetőség adódik az egyéni stílus teljes kibontakoztatására. Ebben a bennfentes […]
Órahordási stílus

márc 5, 2021

A karóra, maga az elegancia megtestesítője. Egy tökéletes remekmű, mely egyedi külső megjelenést kölcsönöz, így ez által Te is jobban érezheted magad a bőrödben.

Mint tudjuk, A 21. század modern karórái, nagyfokú szabadságot biztosítanak viselőiknek. Ma már nem követelmény a szigorú viselési etikett betartása, így lehetőség adódik az egyéni stílus teljes kibontakoztatására.

Ebben a bennfentes karóra etikett útmutatóban a viselés néhány alternatíváját szeretnénk ismertetni, és betekintést nyújtani a 2019-es trendbe.

Olvasd el cikkünket, hogy mindent megtudhass, amit valaha is tudni kívántál a karórák viseléséről.

 

Klasszikus vagy modern viselet?

 

A klasszikus mód szerint a karóra természetesen a csuklóra van rögzítve. Az óra szerkezetet tartalmazó ház, azaz a tok, a csukló felett helyezkedik el, szorosan fixálva, így a pánt nem csúszkál a karon, és nem hagy nyomot a bőrön.

Az utóbbi időben megnövekedett a „nagy arcú” karórák iránti érdeklődés, emiatt egyre gyakoribb, hogy a különböző modelleket a csukló belső oldalán hordják. Ez komfortosabb viseletet biztosít, és az idő is könnyebben leolvasható. Az ilyen alternatív stílusú viselés nagy előnye, hogy az óraszerkezet nagyobb védelmet élvez, számos sérülés megakadályozható, még ha szokatlanul is néz ki.

Beszéljünk a másik nagy dilemmáról: jobb vagy bal kéz? James Bond, aki talán az egyik leghíresebb karóra-rajongó, mindig a bal kezén viseli az órát. Egy 2015. évi online közvélemény-kutatás szerint a résztvevők 59%-a szintén hasonló szokásról nyilatkozott.
Általános vélemény, hogy az órát nem a domináns csuklón kell viselni, ez segíti az óra károsodásának elkerülését a mindennapi feladatok elvégzése során. Természetesen szabad a választás: tartsd szem előtt a saját kényelmed, stílusod és preferenciáidat.

divatos nő

Az óra, ami öltöztet

 

A számos hasznos funkció mellett a karóra valójában egy kiegészítő, melyet célszerű a ruhánkhoz, cipőhöz, és ami talán még fontosabb: az alkalomhoz igazítani.

Bár James Bond a búvárkarórát szmokinghoz viselte, mégis a hétköznapi világban ez a modell inkább a sportöltözetek mellé passzol. Valljuk be: nem valószínű, hogy egy szmokingban vízbe vessük magunkat.

Legyünk tisztában a leggyakoribb tevékenységeinkkel, élethelyzeteinkkel, és ez alapján öltsük magunkra az általános, sport vagy üzleti karórát.

Fordítsunk figyelmet a színek világára is. Nappal leginkább a világos tárcsával rendelkező darabok, míg éjjel sötétebb kék, fekete modellek választása ajánlatos. A gyémántok, kövek, ékszerkellékek lenyűgöző külsőt eredményezhetnek a karórán, azonban az ilyen darabok esetén különösen ügyelni kell arra, hogy összhangban legyen a ruházattal, alkalommal, stílussal.

felöltöztet egy óra?

Túlméretezett óra – alacsony önbecsülés?

 

Az elmúlt néhány évben a túlméretezett órák a férfiak stílusának normáivá váltak. Ez a népszerű trend azonban gyakran csak egy célt szolgál: felhívni a figyelmet.

A méretes óra optikailag kicsinyítheti a csuklót, esetenként pedig egyszerűen nem passzol egy szépen kombinált öltözethez. A nagyméretű tárcsák, nem minden esetben sugallnak eleganciát, inkább kirívó viselkedésről árulkodnak.

Érdemes a pántra is ügyelni, megfelelően kell, hogy alkalmazkodjon a csuklóhoz, ne legyen túl szoros, de ne is legyen laza, mivel az hanyag magatartásra utal. Egy lelkes, tapasztalt órarajongó, mindig igazodik a karjához illő órákhoz, és ezáltal válik elismertté.

elegancia

Elegáns magatartás, elegáns órával

 

Egy közismert tény: amennyiben gyakran vetsz pillantást karórádra, és feltűnően nyomon követed az idő múlását, az bizony társaságban, szociális események során negatív benyomást kelthet más emberekben.

Ezzel arra utalhatsz, hogy számos dolgod, kötelezettséged van még, és a jelenlegi „feladatot” egyszerűen csak le akarod tudni.

Tartsd szem előtt, hogy az óra egy ékszer. Légy nagyon büszke arra, hogy pormentes, ujjlenyomatmentes, illetve jól csiszolt állapotban van. Ezáltal kerüld a kéretlen tapintást, ne tárold olyan felületen ahol könnyedén megkarcolódhat.

Modern okosóra

Karóra trend 2021-ben

Az óraipar stílusa viszonylag lassan változik, ugyanis kifejezetten ragaszkodik a tradicionális design megtartásához. A jól bevált formatervezés egyedi darabokat eredményez, így a minőségi karórából nem fut ki több százezer naponta a futószalagon. A 90-es évek retró darabjai például továbbra is megállják a helyüket az órapiacon.

Ebben az évben a női karórák esetén egyértelműen a rózsaszín-arany tónus (Rose Gold) dominál, míg a férfiak körében népszerűek a barnás, bronzos és kékes, zöldes árnyalatok.

A legkeresettebbek az „univerzális” órák, melyek több alkalomhoz, öltözethez is viselhetőek. Ezek leggyakrabban kék tárcsával vagy pánttal rendelkeznek. Idén a hölgyek leginkább a komfortos, kisebb méretű Vintage stílusú órák iránt mutattak kiemelkedő igényt. A férfi karórák világában pedig az Aviator órák örvendenek elsöprő népszerűségnek. Kifinomult eleganciájuk kiválóan tükrözi a légiközlekedés világának hangulatát.

Mindennapi használat szempontjából viszont a rozsdamentes acélból készült sportórák bizonyultak populárisnak.

A vásárlási adatok alátámasztják a tényt, miszerint az intelligens ketyegők megjelenése továbbra sem vonja el a figyelmet a hagyományos, mechanikus és kvarckristályos szerkezetekről. A karórák szerelmesei továbbra is elhivatottan keresik az egyedi darabokat, melyek történelmi értékkel is rendelkeznek. Egy jól megválasztott különleges darab, páratlan megjelenést kölcsönöz bármely alkalomhoz.

Lényegében, ez a csodás kiegészítő kiválóan alkalmazkodik bármely stílushoz. Ezért garantáltan megtalálod majd a testhezálló darabot, akár komoly, ízléses, trendi vagy merész modellt válassz.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben
Ezekre a karórákra keresnek a legtöbben a Google-ben

A karórák soha nem mennek kik a divatból, és mindig is népszerűek voltak a keresőmotorokban. Ma is rengeteg ember keres karórákat online, de mi pontosan az, amire a legtöbben kíváncsiak? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely karórákra keresnek a legtöbben a keresőkben....

Mi az a GMT óra?
Mi az a GMT óra?

A GMT hasznos komplikáció az utazók, a nemzetközi vállalkozások és a külföldön élő családtagok számára. A komplikáció rendkívül népszerű, és minden márkában és modellben megtalálható. A GMT más, mint a második időzóna. Ismerje meg a különbségeket és a GMT funkció...

Írj nekünk!

Karóra márkáink

Karórák

Anne Klein
Bering
Casio
Citizen
Diesel
DKNY
Emporio Armani
Festina
Fossil
Hamilton
Invicta
Orient
Police
Seiko
Skagen
Timex
Tissot
Tommy Hilfiger
Victorinox
Zeppelin